top of page

GINECOMASTIA

Ce este ginecomastia?

Ginecomastia reprezintă creștere excesivă a țesutului mamar masculin. Această creștere este benignă și, în cele mai multe cazuri, este bilaterală, deși există situații când poate fi și unilaterală.

 

 

Cum se realizează operația de ginecomastie?

Ginecomastia este o intervenție care se realizează fie cu anestezie generală, fie cu anestezie locală. Modalitatea de anesteziere va fi discutată și aleasă în urma discuției cu doctorul Buzea.

Pentru efectuarea operației, se va face o mică incizie și va fi introdusă o canulă care va extrage toată grăsimea nedorită de la nivelul pieptului. 

În unele cazuri, cum ar fi pacienții mai în vârstă, care și-au pierdut elasticitatea de la nivelul pieptului, va fi necesar în completarea aspirării grăsimii și de o excizare a pielii în exces.

Când se recomandă intervenția de ginecomastie?

De cele mai multe ori, ginecomastia (sânii barbătești măriți în volum, piept masculin efeminat) nu este o problemă medicală serioasă și majoritatea persoanele afectate duc o viață normală. Cu toate acestea, dacă ai ginecomastie și îți dorești să rezolvi această situație, doctorul Buzea te poate ajuta să ai o imagine corporală așa cum îți dorești.

Ce se întâmplă după operația de ginecomastie?

După operația de ginecomastie vei purta un badaj elastic pentru a reduce umflarea și apariția vânătăilor și pentru a menține forma obținută în urma intervenției. 

Rezultatele inițiale vor fi vizibile imediat după operație, însă rezultatul final se va vedea după reducerea tumefierii. 

Deși activitățile curente pot fi reluate în aproximativ 3 zile, mișcările ușoare pot fi realuate la 2-3 săptămâni, iar activitatea zilnică completă poate fi reluată la aproximativ o lună de la intervenție.

Deoarece majoritatea detaliilor despre o astfel de intervenție (ce înseamnă, cum te pregătești pentru operație, ce tip de anestezie se va folosi, cum va decurge recuperarea etc.)  trebuie discutate față în față, pentru o înțelegere cât mai bună a beneficiilor și riscurilor unei astfel de intervenție, doctorul Buzea preferă să îți ofere o consultație personalizată, în funcție de nevoile și specificul corpului tău.  Stabilește acum o programare!

Întreaga listă de intervenții chirurgicale efectuate de doctorul Cezar Buzea poate fi consultată aici.

 

Dacă un tip de procedură pe care ți-o dorești nu se regăsește în listă sau nu ești sigur/ă ce fel de intervenție ți-ar trebui pentru problema ta, doctorul Buzea este disponibil aici pentru a-ți răspunde la orice întrebare.

 


bottom of page
Afficher mon profil Dr Cezar Buzea