top of page

RINOPLASTIE

Ce este rinoplastia?

Rinoplastia este o procedură medicală care are ca rezultat îmbunătățirea estetică, dar și funcțională a nasului.  

Cum se realizează operația de rinoplastie?

Doctorul Buzea realizează mai multe tipuri de rinoplastii: deschisă (tehnică clasică) și "preversation rhinoplasty",  iar tehnica se alege în funcție de caractertisticile nasului tău. 

Rinoplastia deschisă presupune o mică incizie la nivelul columelei, care în timp se va estompa și va deveni invizibilă.

Prin tehnica clasică, se remodelează complet nasul, iar prin tehnica preservation rhinoplasty se rezolvă problemele estetice și funcționale printr-o tehnică fără distrugeri de țesut, așa cum se întâmplă în cazul rinoplastiei deschise.

În timpul operației de rinoplastie, doctorul Buzea poate modifica osele, cartilajul și pielea de la nivelul nasului, în funcție de ceea ce ați stabilit de comun acord înainte de operație și de modificările care sunt necesare pentru a obține un rezultat optim. Acesta va folosi tehnici chirurgicale selective, în beneficiul singurului pacient în parte. 

Astfel, poți beneficia de redimensionarea nasului și armonizarea feței,, corectarea profilului nazal și refacerea simetriei la nivelul nasului. În urma unei astfel de intervenții se pot repara deviațiile nazale și se poate reduce sau eliminia sforăitul.

Când se recomandă o rinoplastie?

Rinoplastia este o operație recomandată dacă îți dorești o îmbunătățire a aspectului feței sau a funcției respiratorii. De asemenea, doctorul Buzea te poate ajuta dacă ai nevoie de o reintervenție la nivelul nasului, în cazul în care ai mai trecut printr-o astfel de operație, iar rezultatele nu au fost cele dorite.  Împreună cu doctorul Buzea, te vei consulta și vei afla dacă ești eligibil(ă) pentru o astfel de procedură estetică.

Ce se întâmplă după operația de rinoplastie?

În timpul operației, se vor monta două tuburi de silicon la nivelul nărilor, astfel încât, la trezirea din anesteztie, vei putea să respiri pe nas.

 

Nasul va fi tumefiat aproximativ 10 zile de la operație, iar inflamația va dispărea total și forma se va definitiva în câteva luni, până la un an. În primele luni, nasul se va umfla în special dimineața, însă compresele cu gheață pot ajuta la diminuarea acestui efect post-operator.

Deoarece majoritatea detaliilor despre o astfel de intervenție (ce înseamnă, cum te pregătești pentru operație, ce tip de anestezie se va folosi, cum va decurge recuperarea etc.)  trebuie discutate față în față, pentru o înțelegere cât mai bună a beneficiilor și riscurilor unei astfel de intervenție, doctorul Buzea preferă să îți ofere o consultație personalizată, în funcție de nevoile și specificul corpului tău.  Stabilește acum o programare!

Întreaga listă de intervenții chirurgicale efectuate de doctorul Cezar Buzea poate fi consultată aici.

Dacă un tip de procedură pe care ți-o dorești nu se regăsește în listă sau nu ești sigur/ă ce fel de intervenție ți-ar trebui pentru problema ta, doctorul Buzea este disponibil aici pentru a-ți răspunde la orice întrebare.

 

bottom of page
Afficher mon profil Dr Cezar Buzea