top of page

MASTOPEXIE

Ce este mastopexia?

Mastopexia sau ridicarea sânilor este o procedură chirurgicală prin care se schimbă forma sânului. Sânul se poate modifica din mai multe considerente: sarcină, fluctuații în greutate sau gravitația care intervine în mod natural. 

Cum se realizează mastopexia?

Dacă îți dorești o astfel de intervenție, doctorul Buzea te poate ajuta prin remodelarea glandei mamare, eliminarea pielii în exces și prin repoziționarea areolei.

Localizarea inciziilor si a cicatricilor finale, sensibilitatea mamelonului precum si posibilitatea de a alăpta după operație depind atât de forma sânului tău, cât și de tehnica chirurgicala folosită.

Când este recomandată o masteopexie?

Cauzele care duc la modificarea sânilor în timp sunt multiple. Printre acestea se numără:

  • Sarcina.

În timpul sarcinii, din cauza faptului că sânii devin mai grei, ligamentele se întind, iar sânii se lasă, indiferent dacă ai alăptat sau nu.

  • Gravitația.

Ligamentele sânilor se pot întinde și odată cu trecerea timpului, din cauza pierderii elasticității.​

  • Fluctuațiile în greutate

Pierderea sau acumularea bruscă de kilograme pot duce de asemenea la lăsarea sânilor, din cauza faptului că sânii se întind și își pierd din elasticitate. ​

Ce se întâmplă după operația de mastopexie?

După operație vei purta o bustieră. De asemenea, este posibil, să fie necesare montarea unor mici tuburi de dren pentru a drena excesul de sânge si fluide.

În urma operației, sânii vor fi umflați și pot prezenta umflături timp de două săpămâni.

În primele 5-7 zile după operație, este indicat să eviți presiunea la nivelul sânilor, iar după două săptămâni vor fi scoase suturile. 

Deși este posibil ca în acest moment sânii tăi să fie lăsați, există posibilitatea să nu ai indicații pentru o intervenție de ridicare a sânilor. De exemplu, dacă planifici să rămâi însărcinată în viitorul apropiat, ar fi indicat să amânați un astfel de tip de intervenție. 

Rezultatele finale diferă de la persoană la persoană, iar aceste aspecte vor fi discutate în timpul consultației cu doctorul Buzea. Deși mastopexia poate fi efectuată sânilor de orice mărime, femeile cu sânii lăsați de dimensiuni mai mici tind să mențină rezultate obținute în urma ridicării mai mult timp, față de femeile cu sânii mari, mai grei, cu predispoziție mai mare de întindere a ligamentelor.

Deoarece majoritatea detaliilor despre o astfel de intervenție (ce înseamnă, cum te pregătești pentru operație, cum va decurge recuperarea etc.)  trebuie discutate față în față, pentru o înțelegere cât mai bună a beneficiilor și riscurilor unei astfel de intervenție, doctorul Buzea preferă să îți ofere o consultație personalizată, în funcție de nevoile și specificul corpului tău.  Stabilește acum o programare!

Întreaga listă de intervenții chirurgicale efectuate de doctorul Cezar Buzea poate fi consultată aici.

 

Dacă un tip de procedură pe care ți-o dorești nu se regăsește în listă sau nu ești sigur/ă ce fel de intervenție ți-ar trebui pentru problema ta, doctorul Buzea este disponibil aici pentru a-ți răspunde la orice întrebare.

 

bottom of page
Afficher mon profil Dr Cezar Buzea